Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Odnos FIA do zakoncev Wolff je nesprejemljiv

Lewis Hamilton
Odnos FIA do zakoncev Wolff je nesprejemljiv
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.12.2023 04:25

Kljub zimskemu premoru je soj žarometov usmerjen na Formulo 1. FIA je sprožila preiskavo o integriteti zakoncev Wolff, a čeprav je bil postopek opuščen po dveh dneh, je sprožil val ogorčenja med ekipami, Toto Wolff pa je napovedal reševanje spora na sodišču.

Urša Prosenjak HB Press

Toto in Susie Wolff se razumljivo nissta udeležila letošnje tradicionalne podelitve nagrad FIA. Navzoč pa je bil Lewis Hamilton, ki se je v pogovoru z mediji odločno postavil na stran zakoncev Wolff, obenem pa zavzel močno kritično držo do ravnanja FIa.

»Bil je zahteven teden, poln razočaranja, saj smo bili priča, kako je krovna organizacija našega športa podvomila v integriteto ene najbolj neverjetnih ženskih vodij, kar jih je bilo kdaj v našem športu, brez kakršnih koli dokazov, brez kakršnegakoli opravičila. Na koncu pa so se skušali izmazati zgolj z opravičilom. To je preprosto nesprejemljivo,« je odločno zatrdil Mercedesov dirkač.

»V našem športu je veliko čudovitih ljudi, ki opravljajo izjemno delo. Nenehno se borimo, da bi izboljšali raznovrstnost in inkluzijo v panogi. A zdi se, da določeni posamezniki v vodstvu FIA ta napredek vztrajno zavirajo. To se mora spremeniti. To je globalni šport. In mi imamo izjemno priložnost in tudi odgovornost, da vodimo spremembe. Ko potujemo v različne države po svetu je naša odgovornost, da vnašamo pozitivne spremembe v pravo smer. Rad bi izpostavil, da veliko ljudi odlično opravlja svoje delo, vendar pa so potrebne spremembe, s katerimi bomo zagotovili, da se vsi trudimo v isto smer.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
SimonsenPlus10.12.2023 16:48
Od kje temu ideja, da države, ki gostijo dirke F1 kakorkoli želijo, da oni “vnašajo pozitivne spremembe v pravo smer”?!? Posiljevanje tradicionalnih okolij z nekimi “vrednotami”. Sicer pa LH govori krneki. Še dobro, da ne poskuša “vnašati negativnih sprememb v pravo smer”…
macolar10.12.2023 19:45
Borcem za enakopravnost in pravičnost ala "Lewis the second" bi bilo potrebno razložiti predvsem to da ni važno ali je na nekem položaju ženska ali moški, ampak kompetentna oseba ki svoje delo opravlja profesionalno in je sposobna za pozicijo. Kar se mene tiče so lahko v nekem odboru samo ženske ali samo moški, oz. kakršenkoli delež enih in drugih in da so tam zaradi sposobnosti in ne vez in drugih skritih agend. No tukaj se zgodi problem ker ljudje ala "Lewis the second" in podobni forsirajo njihovo "inkluzijo" ne glede na sposobnost posameznikov ampak želijo na silo uvesti diverziteto ne glede na to ali so posamezniki sposobni opravljati svojo vlogo na položaju. Posledično so tudi rezultati temu primerni in jih lahko vidimo v svetu. Treba je vsem dati enako priložnost, potem pa naj odločata trud in sposobnost posameznikov kam bodo prilezli.
pobunjenik10.12.2023 22:40
Blebetač, normalno, da ne bo pljuval v lastno skledo...
Neobremenjen11.12.2023 15:38
@pobunjenik, Važno da ti nisi pozabil pljunit.
pobunjenik11.12.2023 21:41
Začuda nisem...:D
© Copyright 1999-2023 Avtomanija