Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Verstappen nima naslednika

Helmut Marko
Verstappen nima naslednika
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.12.2023 00:26

Helmut Marko dvomi, da je mogoče najti dostojnega naslednika Maxa Verstappna. Nizozemec je drugi Markov varovanec, ki je postal svetovni prvak, prvi je bil Sebastian Vettel. A svetovalec ekipe ni optimističen o bodočih rodovih.

Urša Prosenjak

Marko je Verstappna pripeljal v Formulo 1 leta 2015, s tem pa je Max postal najmlajši dirkač v kraljevem razredu motošporta v vsej zgodovini. Že leto kasneje je vstopil v Red Bull Racing in nemudoma tudi zmagal. Zaradi takratne prevlade Mercedesa pa je na svoj prvi naslov prvaka čakal do leta 2021.

»On je nekaj posebnega, zato sem že opustil poskuse iskanja novega Verstappna. Nikogar takšnega ni. Bil bi vesel, če bi našli vsaj bodočega zmagovalca dirk, kaj šele svetovnega prvaka,« je povedal Marko. S tem je podal tudi jasno sporočilo ekipi Red Bull Junior, v kateri trenutno ni nobenega izstopajočega talenta, čeprav se je Markov seznam kandidatov pred nedavnim okrepil z imeni kot so Pepe Marti, Tim Tramnitz, Kacper Sztuka in Oliver Goethe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija