Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Kako in zakaj je izginila Hamiltonova nagrada?

Podelitev nagrad
Kako in zakaj je izginila Hamiltonova nagrada?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.12.2023 00:38

Lewis Hamilton je na gala podelitvi nagrad FIA v Bakuju prejel nagrado za tretje mesto v prvenstvu, kmalu za tem pa se je na spletu pojavila novica, da naj bi nagrado pustil kar tam. Nek navijač je celo na družabnem omrežju objavil sliko, ki dokazuje, da je kipec pri njem doma, izročil pa naj bi mu ga kar dirkač sam. Iz Mercedesa so medtem to že zanikali.

Urša Prosenjak HB Press

Minuli teden je minil v znamenju škandala s preiskavo integritete zakoncev Wolff, ki naj bi temeljila na anonimnih pritožbah, vendar so vse ekipe zanikale vpletenost in izkazale podporo vodji ekipe Mercedes. FIA je preiskavo po nekaj dneh opustila, vseeno pa je Lewis Hamilton izkoristil priložnost slavnostne prireditve in na njej javno podprl Susie Wolff in svojega vodjo ekipe. Vest o »pozabljeni« nagradi so številni mediji tako tolmačili kot izraz protesta do organizacije, ki mu je nagrado podelila.

Domneve je Mercedes sicer zavrnil kot napačne. »Takoj po tem, ko je zapustil oder, je, tako kot na prejšnjih podelitvah, Lewis sprejel ponudbo predstavnika organizatorja, da pošlje pokal ekipi in ga je tako pustil pri njem v hrambi. Potrdimo lahko, da ni nagrade nikomur izročil kot spominek, kot se je ugibalo,« so sporočili iz Mercedesa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija