Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

S Hamiltonom ne bova nikoli prijatelja

Fernando Alonso
S Hamiltonom ne bova nikoli prijatelja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.02.2024 01:27

Fernando Alonso je odkrito spregovoril o svojem odnosu z Lewisom Hamiltonom.

Urša Prosenjak HB Press

Alonso in Hamilton sta bila ekipna kolega v Britančevi debitantski sezoni leta 2007 pri McLarnu. Kmalu se je pokazalo, da nista najboljša kombinacija, saj se nikakor nista razumela. »Bila sva v isti ekipi, v isti garaži, pogosto sva potovala skupaj, skupaj sva bila na sestankih in vsi smo začeli opažati trenja med nama,« je povedal Alonso.

Boj za zmage je napetosti med njima še stopnjeval. »Marsikaj je v tisti sezoni rušilo harmonijo. Bila sva mlada, nezrela in velikokrat sva se spopadla,« je pojasnil. Za težave deloma krivi tudi takratnega šefa ekipe Rona Dennisa.

»Imela sva ekipnega šefa, ki ni znal obvladovati situacije. To se ne bi dogajalo pri Flaviu Briatoreju ali Lawrencu Strollu,« je še dodal. »Imela sva preveč nadzora kot dirkača in nihče naju ni resno opozoril.«

Alonso priznava, da je marsikaj, kar se je takrat dogajalo, ostalo skrito javnosti. »Ostaja pod preprogo. Marsikaj sem tudi sam izbrisal iz spomina. Bilo je težko leto v katerem sva bila s Hamiltonom sama kriva za svojo nezrelost in pomanjkanje ekipnega duha,« priznava.

Danes med njima vlada medsebojno spoštovanje, čeprav bo vedno ostalo nekaj rivalstva. Nikoli pa se med njima ne bo razvilo resnično prijateljstvo, je prepričan Alonso. »Mislim, da ne bova nikoli prijatelja. Nimava veliko skupnega,« utemeljuje dvakratni šampion.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom05.02.2024 08:47
še zmer je butt hurt, cry cry
F1Lover05.02.2024 21:29
Ron Dennis je kriv, da ni Alonso 2007 postal tretjič prvak, ker je forsiral zelenca naprej, namesto izkušenega dvakratnega prvaka.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija