Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Newey je Hornerjev adut v rokavu

Dodaten zaplet
Newey je Hornerjev adut v rokavu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.02.2024 16:08

Obtožbe zoper Christiana Hornerja bi lahko za sabo potegnile verižno reakcijo, ki bi imela dogoročne posledice.

Urša Prosenjak HB Press

Preiskava Hornerjevega domnevno neprimernega vedenja še poteka, vodstvo pa ga je že pozvalo k odstopu, kar je Horner zavrnil. Končne posledice bodo odvisne od rezultatov preiskave in možno je, da bo nazadnje vodstvo odslovilo šefa ekipe tudi brez njegovega soglasja. Toda Horner ima skrit adut v rokavu.

Po informacijah dobro obveščenega britanskega F1 novinarja Joea Sawarda naj bi Christian Horner in glavni oblikovalec Adrian Newey imela z ekipo pogodbi, s katerima se medsebojno ščitita. Z drugimi besedami, če eden izmed njiju zapusti ekipo, jo lahko zapusti tudi drugi. Ekipa tega sicer ni potrdila, a če drži, lahko to pošteno zamaje Red Bull Racing.

Če bi se moral Horner posloviti kot vodja ekipe, bi ga lahko zamenjala tehnični direktor Pierre Wache ali pa športni direktor Jonathan Wheatley, pri čemer je slednji nekoliko verjetnejši kandidat. O možni zamenjavi za Adriana Neweya za zdaj nihče posebej ne ugiba, bi pa odhod obeh mož, ki sta steber današnjega uspeha ekipe, močno spremenil dinamiko znotraj Red Bull Racing.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kimikaze06.02.2024 17:13
Zelo močan adut.
RenaultF106.02.2024 21:17
V Alpine naj gresta oba bi bil pa res vrhunski odplet :-)
Dynisco07.02.2024 11:22
Če je šla enkrat borba za oblast tako daleč, da je nekomu tako vseeno že za izgubo ugleda, da da tole v javnost, potem dvomim, da ga bo ustavil odhod Neweya.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija