Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Če gre Horner, gre tudi Newey

Red Bull
Če gre Horner, gre tudi Newey
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.02.2024 01:25

Eno od vprašanj je, kaj se bo zgodilo z Red Bullom, če se bo moral Christian Horner zares posloviti.

Artur Švarc

To je v najnovejšem vlogu razglabljal legendarni Peter Windsor, nekdanji vodja ekipe pri Williamsu in danes novinar in komentator.

"Mislim, da smo prišli do točke, ko lahko razmišljamo, kaj se bo zgodilo pri Red Bullu, če bo - pa ta če je zares velik - Christian moral iti. Ekipa bo zopet prešla v roke ljudi blizu vrha Red Bulla, vprašanje pa je, kaj to pomeni za prihodnost ekipe in še posebej Adriana Neweya."

"Newey je v letih, ko bi se že lahko upokojil. Odhod bi lahko videl kot finale ere, ko sta s Christianom zlahka vodila in kraljevala. Oba sta na isti valovni dolžini. Če bo Christian šel, bo bo slabo zanj, še večji efekt pa bo to imelo na Neweyevo prihodnost."

Windsor razmišlja o Neweyu in vidi dve poti, upokojitev ali zadnji izziv pri drugi ekipi. Ferrari še vedni nima tehničnega direktorja in nekoč je Newey že izrazil, da bi bilo lepo delati zanje. Windsor v slednje sicer dvomi.

"Nisem prepričan, da bodo dobili najboljše od njega. Pri Williamsu, kjer je politika igrala veliko vlogo, ni blestel. Podobno je bilo potem tudi pri McLarnu. Šele v okolju, ki mu ga je omočil Red Bull, je lahko delal bolj enostavno in brez politike. Mislim, da je obdobje, ko bi se lahko preselil k Ferrariju, že mimo."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija