Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Leclerc bo Hamiltonov največji izziv

David Coulthard
Leclerc bo Hamiltonov največji izziv
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.02.2024 02:42

Lewis Hamilton s prestopom v Ferrari upa na svoj osmi naslov, toda David Coulthard vidi precejšen izziv, ki čaka britanskega dirkača.

Urša Prosenjak HB Press

Sedemkratni šampion bo imel pred sabo vsaj eno veliko oviro. To je po Coulthardovem mnenju Charles Leclerc. »Eden njegovih največjih izzivov bo Leclerc. On je mlad, briljantno hiter dirkač. Res nima osvojenih naslovov in izkušenj kot Lewis, vendar je bodoči svetovni prvak. In to utegne biti Lewisov največji izziv.«

Coulthard sicer priznava, da ni stoodstotno prepričan, da sta Leclerc in Hamilton enakovredna, saj nikoli nista vozila enakega dirkalnika. Bodoča ekipna kolega ga spominjata na Miko Hakkinena in Michaela Schumacherja, nekdanja tekmeca pri McLarnu in Ferrariju.

»Mika Hakkinen je bil eden najhitrejših v enem krogu. Morda celo hitrejši od Schumacherja. O tem sicer ne morem biti prepričan, ker nikoli nista bila v enakem avtu hkrati. Toda Michael je bil izjemen v tem, da je lahko opravil svoj kvalifikacijski krog 60-krat.«

»Charles je izjemen v kvalifikacijah. Lewis je neverjeten dirkač, a pri 40 letih ne vidim, da bi postal hitrejši v enem samem krogu. Do takrat bo Charles na svojem vrhuncu,«  je prepričan Coulthard.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Whiteswan10.02.2024 23:04
Še en večni luzer s svojimi napovedmi. Mclaren ti je dal možnost da se dokažeš proti Hakkinenu, ta pa te je nakepal kot kristusa. Bolje da komentira dirke kot pa se vključuje v debate kdo je boljši in kdo bo koga.
duss11.02.2024 17:09
Če je pa tukaj DC (oz. novinar, ki je prevajal) kaj pretiraval, potem pa so pred tabo še težka leta...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija