Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Enake barve, obilo sprememb pod površjem

Aston Martin
Enake barve, obilo sprememb pod površjem
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.02.2024 01:09

Aston Martin je javnosti predstavil svoj letošnji dirkalnik, s katerim nameravajo nadaljevati in nadgraditi lanske uspehe.

Urša Prosenjak

Barvna shema novega AMR24 bo praktično enaka lanski, tehničnih sprememb pa je več.

»Spremembe smo napravili na vseh področjih dirkalnika,« je povedal tehnični direktor Dan Fallows. »V mnogih pogledih je zelo drugačen, večino delov smo zamenjali, toda v bistvu je močno razvit lanski avto. Gradili smo na končni verziji AMR23.«

Kot pojasnjuje Fallows, izstopa dvoje: nos in zadnje krilce. »Karoserija bo drugačna, vendar je očitno tudi precej stvari pod pokrovom. Seveda bomo poskušali nekaj od tega obdržati v tajnosti. Postavitev sprednjega vzmetenja je podobna postavitvi, kot smo jo imeli na AMR23.«

Aston Martin je kupil več delov od Mercedesa: »Od njih smo podedovali novo vzmetenje, dali so nam menjalnik in strukturo zadnjega vzmetenja, tako da se je tudi to nekoliko spremenilo od lanskega leta. Torej je sprememba zadaj, spredaj pa je zelo podoben,« je  dejal Fallows.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija