Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Družina Fittipaldi žaluje

Slovo
Družina Fittipaldi žaluje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.02.2024 02:09

V brazilski bolnišnici je v petek umrl 80-letni Wilson Fittipaldi, brat dvakratnega svetovnega prvaka Emersona Fittipaldija.

Urša Prosenjak

Wilson je bil v bolnišnici od 25. decembra, ko se je med kosilom začel dušiti na koščku mesa, po tem, ko je bil prepeljan v bolnišnico, pa je utrpel srčni zastoj. Skoraj dva meseca kasneje je umrl.

Bolj znan kot brat dvakratnega šampiona se je sicer tudi sam lahko pohvalil z zavidljivo kariero v Formuli 1, kjer je tekmoval tri sezone in se udeležil 38 dirk. V Formuli 3 je leta 1970 tekmoval s priznanimi dirkači, kot so Jose Carlos Pace, Niki Lauda in James Hunt, leto kasneje se je preizkusil v Formuli 2, naposled pa mu je leta 1972 uspel preboj v Formulo 1 z ekipo Brabham. Njegov najboljši rezultat je bilo peto mesto na nemški dirki leta 1973.

Po koncu kariere v Formuli 1 je živel in delal v domovini, zadnja leta pa ga je bilo mogoče redno videvati v paddocku, zlasti med brazilskim dirkaškim vikendom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija