Verstappen, pojdi k Mercedesu!

Nasvet nekdanjega dirkača
Verstappen, pojdi k Mercedesu!
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.04.2024 00:59

Toto Wolff ne skriva, da hoče Maxa Verstappna v svoji ekipi, čeprav aktualni svetovni prvak ne kaže posebne namere za takšen premik. A nekdanji dirkač Robert Doornbos svetuje rojaku natanko to.

Urša Prosenjak HB Press

Doornbos je prepričan, da se čas Red Bullove prevlade bliža koncu. To naj bi se zgodilo najkasneje s spremembo tehničnih predpisov leta 2026, ko bo avstrijska ekipa začela uporabljati nov pogon, narejen v sodelovanju s Fordom. »Ford ne bo prinesel želenih rezultatov. Kot je videti zdaj, tudi nimajo dovolj moči,« je pojasnil nizozemski nekdanji dirkač, ki je v preteklosti tudi vozil za Red Bull.

Ekipa, ki je trenutno nepremagljiva, bo Doornbosovem mnenju z letom 2026 zdrsnila v ozadje, zato bi Verstappen ravnal modro, če bi se odpravil k Mercedesu. »Kot proizvajalec so v prednosti. Ekipa ima res omejitev proračuna, vendar lahko Daimler vloži v razvoj modelov in pogonskih enot kolikor hoče. Takrat si bodo vsi želeli biti v tovarniški ekipi. Morda si zdaj mislijo, da bo s Fordom super, ampak v resnici tega ne morejo vedeti.«

Verstappen ima sicer veljavno pogodbo z Red Bullom do konca leta 2028, a ima tudi več izstopnih klavzul.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
redbull14.04.2024 08:21
Sam Bog ve kaj se bo zgodilo
ripmork15.04.2024 09:09
Prehod na Ford motorje se tut meni ne zdi najboljša odločitev (so jo sprejeli bolj v sili zaradi takratnega odhoda japoncev, ki so si medtem premislili). Lahko tvega in itak potem prek klavzul (če bo slab avto) prestopi kam drugam, ne bo pa imel take pogajalske pozicije kot zdaj. Je pa trenutno RB mašina za osvajanje naslovov, težko stran od tega it. Bomo videli.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija