Posebna čelada v poklon Senni

Pierre Gasly
Posebna čelada v poklon Senni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.05.2024 03:13

Ob trideseti obletnici tragične smrti Ayrtona Senne se bodo njegovemu spominu prihodnji teden v Imoli poklonili številni dirkači. Med njimi je Pierre Gasly, ki bo nosil posebno čelado.

Urša Prosenjak Twitter

Čeprav je bila Sennova kariera v Formuli 1 veliko prekratka, je pustil pečat tako v šport, kot tudi izven njega. Trikratni svetovni prvak v letih 1988, 1990 in 1991 si je prislužil 41 zmag, izven Formule 1 pa je njegovo dobrodelno delo še danes zelo koristno v svetu, saj Inštitut Ayrton Senna podpira izobraževanje otrok v Braziliji.

Številni vozniki še zato še danes zgledujejo po Senni, vključno z Gaslyjem. Naslednji konec tedna v Imoli bo Francoz dirkal s posebno oblikovano čelado, ki vključuje ikonične barve Sennove čelade, zeleno in rumeno. Gasly je to objavil na svojem Instagram profilu, kjer ga lahko vidimo tudi v Sennovem prvem F1 dirkalniku.

»V Imoli se bom poklonil enemu najboljših voznikov F1 vseh časov, mojemu idolu,« je povedal Gasly. »Nosil bom posebno čelado, ki me bo spominjala na Ayrtonovo zapuščino. Bila je neverjetna izkušnja in občutek, ko sem sedel v njegovem avtomobilu s to posebno čelado. «

Po dirki bodo čelado prodali na dražbi, denar pa bo prejel Institut Ayrton Senna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
odbiti_val12.05.2024 14:17
Avtorica članka je v uvodnem stavku zapisala, da bo čelado nosil v Braziliji, v nadaljevanju članka pa v Imoli. Verjetno je Brazilija napačen zapis.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija