Seb v spomin Senne in Ratzenbergerja

Imola
Seb v spomin Senne in Ratzenbergerja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.05.2024 16:04

Po četrtkovem obisku spomenika v Tamburelu je Sebastian Vettel organiziral še častni krog v spomin obeh preminulih dirkačev.

Artur Švarc HB Press

1. maj 1994 je sicer zdaj oddaljen že več kot 30 let, še 18 dni več, vendar je samo mesto nesrečnega imena, kjer dirke do še pred nekaj leti sploh ni bilo, dovolj velika priložnost, da se vrstijo spomini na v soboto preminulega avstrijca in v nedeljo preminulo legendo, trikratnega prvaka Ayrtona Senno. Vettel se je pred dirko zapeljal po progi z McLarnom MP4/8, ki ga je 1993, preden je šel k Williamsu, vozil Senna. Zdaj v zasebni zbirki je obudil spomine vsem priostnim in tistim, ki smo gledali krog po televiziji. Med vožnjo je seb v desni roki držal avstrijsko in brazilsko državo ob bučnem aplavzu gledalcev ob progi. Na ciljni ravnini je naredil še tri obrate in potem povedal, da je šlo za zelo čustven krog in niti ni skrival solznih oči. Njegova čelada je bila v polovico obarvana v barve Senne, nosil pa je tudi rumen kombinezon z modro in zeleno črto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Whiteswan19.05.2024 20:49
Kje so oportunista fetla nasli, nima veze s Senno, Mclarnom, niti ni brazilec, vbistvu je produkt nemske klike ki je Senni zelela vse najslabse. Ce bi ob tej obletnici omenjeni dirkalnik recimo peljal Barrichello ali recimo Massa, bi bila to gesta za poklon do tal. Hinavsko do amena.
ripmork19.05.2024 22:04
Lepo so tole organizirali. Poleg poklona brazilcu in avstrijcu se mi dodatno zdi fajn, da je mladež na f1 tribunah imela priliko slišat pravo f1 mrcino izpred 30+ let nazaj... @Whiteswan: Vettel si dejansko lasti Sennin dirkalnik in ga je pripeljal, zakaj bi bilo to hinavsko - sam zato, ker ni brazilec? Massi al pa Barrichellotu verjetno noben ni preprečeval da bi organizirala tole, če bi res želela.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija