Če bo šel Newey k Mercedesu, mu bo Verstappen sledil

Gerhard Berger
Če bo šel Newey k Mercedesu, mu bo Verstappen sledil
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.06.2024 00:03

Mercedes naj bi se bolj ali manj že odločil, da bo Lewisa Hamiltona prihodnje leto zamenjal Andrea Kimi Antonelli, a vendarle še ni nič povsem gotovo. Gerhard Berger meni, da utegne nenadoma vskočiti na prizorišče precej bolj izkušen dirkač.

Urša Prosenjak HB Press

Nekdanji avstrijski dirkač ugiba, da Max Verstappen ne bo v celoti izpolnil svojih pogodbenih obveznosti do ekipe Red Bull Racing. Prepričan je, da Nizozemec budno spremlja razvoj dogodkov v luči odhoda Adriana Neweya in morebitnega odhoda Helmuta Marka. »Trenutno je Red Bull zanj najboljša izbira, toda Max se bo odločil, da odide, če se bo pojavila boljša možnost. Če bo ocenil, da začenja avto kazati šibkosti in če se bodo drugje pojavljale boljše priložnosti, bo te priložnosti tudi sprejel.«

Že pred časom se je omenjalo Verstappna kot Hamiltonovega naslednika v nemški ekipi, vendar Berger meni, da trenutno ekipa ni dovolj dobra, da bi privabila aktualnega prvaka, vendar s poudarkom na »trenutno«. Predvideva pa možen razvoj dogodkov, ki bi lahko Verstappna privabil k Mercedesu. »Če se bo Newey odločil oditi k Mercedesu, mu bo Verstappen nemudoma sledil,« je prepričan Berger.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija