Za naslednjo generacijo bo še težje

Carlos Sainz
Za naslednjo generacijo bo še težje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.06.2024 20:30

Carlos Sainz meni, da si bo naslednja generacija dirkačev še težje priborila sedež v Formuli 1. Za prihodnjo sezono napoveduje največ dva novinca in pojasnjuje tudi, zakaj.

Urša Prosenjak HB Press

Trenutno še Ferrarijev dirkač Sainz trenutno išče nov sedež. Po tem, ko so bolj ali manj kot resne opcije odpadli Red Bull, Aston Martin in Mercedes, sta najverjetnejši možnosti Williams in Sauber.

Nabor kandidatov za redka prosta mesta je velik, poleg izkušenih dirkačev kot je Sainz je še vrsta nadarjenih novincev kot so Andrea Kimi Antonelli, Oliver Bearman in Jack Doohan, zato je vstop v Formulo 1 vse težji. »Trenutno je 20 dirkačev. Prihodnje leto bosta prišla 2 nova, kar pomeni, da jih bo 18 ostalo na svojih mestih. Lahko si predstavljate, kako majhna je možnost, da boste prav vi eden izmed tistih dveh mladeničev, ki bosta napredovala v F1.«

Čeprav večina mladih talentov, ki jih omenja Sainz, še vedno upa na svojo priložnost, se vrata za prihodnjo sezono vse bolj zapirajo, saj je precejšnje število obstoječih dirkačev že podaljšalo pogodbe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Tinito19.06.2024 20:13
Raje se znebiti Leclerca...
F1Lover19.06.2024 22:02
Popolna napaka rdečih je, da so vzeli LH-ja za naslednjo sezono. On bi moral biti prvi, ki bi se ga mogle F1 znebiti.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija