Vstopnice za Silverstone so predrage

Lewis Hamilton
Vstopnice za Silverstone so predrage
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.06.2024 22:56

Lewis Hamilton je stopil v bran dolgoletnemu tekmecu Maxu Verstappnu. Po tem, ko je direktor Silverstona Stuart Pringle obdolžil Nizozemca in njegovo ekipo za nizko povpraševanje po vstopnicah za britansko dirko, je sedemkratni svetovni prvak dejal, da je vzrok v previsoki ceni.

Urša Prosenjak HB Press

Hamilton je izpostavil, da so vstopnice za njegovo domačo dirko izjemno drage in si jih navijači ne morejo privoščiti. Razlog za slabo prodajo je tako po njegovem mnenju v previsoki ceni, ne pa v prevladi Red Bulla.

»To je izjemen dogodek. Toliko navijačev pride in preživijo čudovit vikend. Toda organizator bi moral biti pozoren na cene, ki nenehno rastejo. Življenjski stroški so dandanašnji visoki. Tega sicer ne bi smel govoriti, ampak gledam s perspektive navijača. Vstopnice so zelo drage, zato bi bilo smiselno proučiti načine, kako bi lahko naredili dirko dostopnejšo ljudem,« je pojasnil Hamilton, ki je na domačih tleh osvojil 8 zmag v Formuli 1, nazadnje leta 2021.

Na izjavo Stuarta Pringla se je odzval tudi Max Verstappen: »Če organizator ne more napolniti tribun in za to poskuša okriviti nekoga drugega, bi se moral pri iskanju krivca najprej ozreti k sebi.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
prlekpubec21.06.2024 07:43
Ne samo v f1, tudi drugod so cene takšne, kot da denar rase na drevju...
F1_tom21.06.2024 09:40
A da bom na soncu sedel, gledal en ovinek, in plačal ne vem kak denar? Hvala lepa. Doma vse vidim, pa še mrzlega mam v roki.
marcipan21.06.2024 09:42
Ko pa rečeš v firmi, da naj revalorizirajo še tvojo plačo s cenami svojih produktov, so pa vsi tiho. Razen seveda top managementa. Malo off topic a vseeno.
kolesarxy21.06.2024 10:49
F1-tom: zato pa imajo Američani radi ovale, ker so kot v areni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija