Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Slovensko znanje

Mitas Sport Force
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.12.1899 00:00

Češki Mitas in Savatech sta povezana od 2012. Zdaj je Mitas poleg brezpotnih in gum za skuterje pokazal tudi Sport Force, s slovenskim znanjem razvito radialno pnevmatiko.

Artur Švarc

Začelo se je pri skuterjih, zdaj pa se nadaljuje tudi pri težjih motorjih. Kranjska gumarska dediščina prihaja v svet na način, ki nam ni več blizu. Mitas Sport Force je prva Mitasova radialna pnevmatika, ki so jo razvili Slovenci. Namenjena je motociklom srednjega razreda, nudili bodo pnevmatike do dimenzije 190/55 ZR 17 zadaj. A obe 190-ice, 50 in 55 višine pridejo šele v tekočem letu 2014.

Sicer gre za preizkušeno radialno tehnologijo, tokrat z nekoliko konzervativnejšo tekalno plastjo. Mitas Sport Force nimajo silike, obenem nimajo niti več različnih con. Kar pomeni, da gre za klasično radialno pnevmatiko, ki bo cenovno ugodnejša od premijske konkurence. Mitas Sport Force sicer spada v segment športno-turnih pnevmatik.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija