Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Japonski anime vlak

Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.07.2015 12:56

Japonci pripravljajo svoj hitri vlak v podobi risane serije Neon Genesis Evangelion. Ne gre sicer za bio stroj iz risanke, verno pa posnema eno od vozil.

Artur Švarc

Šinkanzen bo dobil kičasto vijoličasto podobo kot ikonski vijoličasti Unit-01 iz omenjene risanke. Vlak pripravljajo in predelujejo pri japonskem železniškemu operaterju JR West kot dvajseto obletnico priljubljene mecha anime serije kot tudi posvetilu 40-letnice izgradnje slovite proge Sanyo Shinkansen. Ob boku ubijalsko vpadljive barvne naloge bo imel vlak 500 Type Eva tudi notranjost predelano v slogu risanke in seveda poseben oddelek za prodajo spominkov iz Evangeliona. JR West pravi, da bo vlak prvič zapeljal letošnjo jesen in bo vozil do marca prihodnje leto dvakrat dnevno na relaciji med japonskima mestoma Hakato in Osako.

Šin Seiki Evangerion govori o postapokaliptični družbi, ki je nastala kot posledica »drugega udarca«, glavni lik, deček, pa se v biomehanskem stroju Evangelionu bori proti bitjem, imenovani Angeli. Serija je bila ena najbolj uspešnih v devetdesetih letih. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija