Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Honda predstavlja novo CBR1000 RR Fireblade

Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.10.2016 11:39

Na salonu Intermot v Kolnu so Hondaši razkrili novo generacijo priljubljene CBR1000 RR FireBlade.

Artur Švarc

Razmerje moč/masa je na račun 15 kg manj in 8 kW več izboljšano za kar 14 odstotkov. Serijsko je opremljena s pol-aktivnim vzmetenjem Öhlins, sistemom za nadzor zdrsa pogonskega kolesa HSTC, sistemom za nadzor dviga prednjega kolesa Wheelie Control, sistemom za nadzor dviga zadnjega kolesa pri zaviranju Rear Lift Control, možnostjo izbora različnega motornega zaviranja Selectable Engine Brake, sistemom proti blokiranju kolesa Cornering ABS, sistemom za prestavljanje navzgor in navzdol brez uporabe sklopke Quickshifter & Downshift Assist, možnostjo izbire voznega načina Riding Mode Select System in podajanja moči Power Selector. Tehnologija, ki jo vsebuje tudi iz MotoGP razvita prestižna RC213V-S.

Novi lažji agregat se vrti močneje in višje, ima višje kompresijsko razmerje in spremenjen vžig. Vse komponente agregata in menjalnika so zaradi višjega kompresijskega razmerja in večje moči dodatno ojačane. Pokrovi so iz lahkega magnezija. Dodaten kilogram je lažji tudi litij-ionski akumulator. Lažja in učinkovitejša je tudi protizdrsna sklopka. Izpušni lonec iz titana prav tako prihrani 2,8kg.

Po novem ima Fireblade sistem 'plin preko žice' TBW in Accelerator Position Senzor (APS), ki je bil razvit za RC213V-S, da lahko voznik še natančneje izbira želeno moč na zadnjem kolesu. Tudi v spodnjem območju vrtljajev ponuja novi agregat več moči in navora. Na vrhu ima 8kW več kot prej in sicer 141kW pri 13.000 vrtljajih.

Dvojni aluminijasti okvir je optimiran v več pogledih, zadnja vilica je čvrstejša, platišča so lažja. Celoten motocikel je kompaktnejši in ožji. V področju voznikovih kolen je na vsaki strani 15mm ožja kot pri prejšnjem modelu. Serijsko ima SP enojni sedež. Vsa svetila so v LED tehnologiji.

Radialno vpete 4-batne Brembo Monobloc zavorne čeljusti uporabljajo novo razvite zavorne ploščice, ki omogočajo večje pojemke in toplotno stabilnost tudi pri dirkaški uporabi. Aluminijasta 5-kraka kolesa Y-oblike so lažja. Cornering ABS omogoča učinkovito in varno zaviranje tudi v sam ovinek. Preprečuje možnost blokiranja koles celo pri paničnih manevrih zaviranja. Sistem Rear Lift Control (RLC) dopušča ekstremno močna zaviranja brez dviga zadnjega kolesa.

Tehnični podatki:

Motor: tekočinsko hlajeni, 4-taktni, 4-valjni, 16-ventilski, vrstni

Prostornina: 999 cm3

Največja moč: 141 kW (192 KM) / 13.000/min

Največji navor: 116 Nm / 11.000/min

Zagon: električni

Vbrizg goriva: elektronski vbrizg PGM-DSFI

Dimenzije (d x š x v):2 ,065 x 715 x 1125 mm

Medosje: 1.404 mm

Višina sedeža: 820 mm

Posoda za gorivo: 16 l

Pnevmatika spredaj: 120/70-ZR17

Pnevmatika zadaj: 190/50-ZR17

Zavore: 2K/K, cornerABS, Rear Lift Control

Masa: 195kg (pripravljen za vožnjo)

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija