Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

ZDA približala pravilnike za potniške kompozicije evropskim

Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.11.2018 09:55

V deželi tam onstran Atlantika so znani po tem, da morajo početi vse po svoje in to, da so svoje standarde prilagodila evropskim, je pravi mali čudež.

Artur Švarc

Operaterji v ZDA si zaradi novosti obetajo več potnikov na železnicah, sploh Amtrak, ki je največji ameriški prevoznik in dnevno prepelje 87 tisoč ljudi, pričakuje, da bodo novosti omogočile tudi več vlakov.

Prejšnji pravilniki so nastali še v času, ko je veljalo, da je večje boljše, tudi ko gre za varnost. Vsi potniški vagoni v ZDA morajo zdržati čelni trk s silo 362 ton, ni pa nikjer bilo opredeljeno, kako je ta sila porazdeljena. Ker v ZDA ni prav veliko izdelovalcev vagonov, je večina prišla iz EU in Kitajske, a zaradi predpisov so potrebovali precejšnje modifikacije, kar zdaj ne bo več potrebno. Ameriška pravila so zdaj veliko bolj podobna evropskim standardom, kar pomeni, da bodo vagoni lahko poslej precej manj dražji, pač pa tudi energijsko bolj učinkoviti, posledično pa to pomeni tudi nižje cene vozovnic in tudi ko gre za varnost, imajo evropski in kitajski vagoni precej boljšo statistiko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija