Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Dobrodošli v prihodnosti!

Avtoblog - Peugeot 208
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.02.2020 07:44

Vožnja z malim levčkom je nekaj posebnega. Voznika čaka edinstveno doživetje, saj je opremljen s Peugeotovo inovacijo i-Cockpit, ki so jo tokrat še nadgradili s 3D komponento, kar daje malčku primat v svojem segmentu, uspešno pa parira tudi predstavnikom kakšnega segmenta višje.

Urša Prosenjak

i-Cockpit je inovativen koncept razporeditve notranjosti, ki je popolnoma osredotočen na voznika in mu omogoča čimboljši izkoristek vseh funkcij, ki jih avto ponuja. Za optimalno udobje med vožnjo poskrbi ergonomsko oblikovana potniška kabina z visoko dvignjeno sredinsko konzolo in mehko zaobljenimi linijami.

Volan je kompakten in manjši, kar omogoča sproščeno držo in hitrejše odzive. Intuitivno vožnjo omogočata kar dva zaslona. V sredini je 10-palčni infotainment zaslon na dotik, kjer lahko upravljamo z radiem, navigacijo, klimatsko napravo in urejamo določene nastavitve, lahko pa ga povežemo tudi z mobilnim telefonom. Pod zaslonom je še sedem klavirskih tipk.

Drugi zaslon je instrumentna plošča za volanom v višini oči, zaradi česar ima voznik vse podatke, ki jih  potrebuje med vožnje, v vidnem polju, ne da bi pogled odmaknil s ceste. Posebnost instrumentne plošče je 3D tehnologija, ki podatke prikazuje v dveh nivojih. Nad zaslonom je nameščen projektor, ki določene informacije projicira v obliki holograma, kar omogoča dinamičen prikaz. Podatki, ki so v nekem trenutku pomembnejši, so s tem približani vozniku, kar skrajša odzivnost za pol sekunde.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija