Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Prostor za dodatnega sopotnika

Peugeot 208
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.02.2020 14:00

Malčkom prostornost ni ravno največja odlika in oblikovalci notranjosti se morajo praviloma odločiti, čemu bodo dali prednost. Tako v malem Peugeotu 208 sedimo zelo udobno in smo med vožnjo tudi varni, nimamo pa ravno na pretek prostorčkov, kamor bi odložili svoje drobnarije. Kar je po svoje tudi koristno. Še posebej zato, ker je prostor, ki je namenjen odlagalnim površinam, izbran zelo premišljeno in v enem primeru tudi silno izvirno.

Urša Prosenjak

V prednjih vratih sta žepa, kamor lahko voznik in sopotnik odložita kakšno malenkost, denimo plastenko, denarnico in karkoli podobne velikosti. Žepa sta razmeroma plitva, zato česa večjega tja ne bomo spravili, hkrati pa tudi ne bomo imeli težav z iskanjem razsutih drobnarij. Te lahko odložimo tudi v predalček pod naslonom za roke v sredinski konzoli. Ko dvignemo pokrov, odkrijemo v njem nekoliko globlji in ožji predal, na vrhu pa je polička za res najmanjše malenkosti. Med naslonom za roke in prestavno ročico sta še dva različno globoka prostora za pijačo.

Nadvse uporabna in zanimiva rešitev pa se skriva pod multimedijskim zaslonom. Tam je namreč predalček, ki se odpre v poličko za mobilni telefon. Notranjost predala je prevlečena z gumo, kar preprečuje zdrs premetov. Izvirna rešitev za odlaganje in shranjevanje telefona deluje skoraj kot poseben »sedež« za naše zveste digitalne spremljevalce in nakazuje na njihovo pomembno vlogo v naših življenjih. Površino za odlaganje pa najdemo tudi pod predalom.

Precej manj razkošja odlagalnih prostorov so deležni potniki na zadnjih sedežih. V vratih sta žepa, sicer manjša, kot v prednjih vratih, vendar dovolj prostorna, da lahko sopotnika na stranskih sedežih vanju odložita plastenko s pijačo. Relativno pomanjkanje odlagalnih površin pa nadomesti dejstvo, da imajo potniki na zadnji klopi dovolj prostora za udobno sedenje ter dostop do dveh USB vhodov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija