Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nova generacija Hayabuse

Suzuki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.02.2021 07:01

Suzuki je predstavil tretjo generacijo najhitrejšega serijsko proizvajanega motocikla.

Urša Prosenjak

V novi generaciji je Suzukijeva Hayabusa zamenjala več kot 500 delov, vendar je resničnih novosti le malo. Šasija je bolj ali manj enaka, štirivaljni 1340-kubični motor pa je prilagojen novim emisijskim standardom. Kljub precejšnjim spremembam agregata ostaja učinek skoraj enak, širši pa je spekter moči pri nizkem in srednjem številu vrtljajev.

Dodali so tudi nov paket elektronike, ki vsebuje veliko asistenčnih sistemov, med drugim povsem nov IMU, ABS, tempomat in druge.

Prenovljen je instrumentni zaslon z LED osvetlitvijo in novo razporeditvijo, poleg TFT zaslona pa so še štirje analogni merilniki. Med koristnimi dodatki najdemo še aktivni sistem omejitve hitrosti. Omeniti moramo še nastavljivo vzmetenje KYB, zavorne čeljusti Brembo in 320-milimetrske diske ter kovana lita platišča.

Skupne mere Hayabuse se niso bistveno spremenile, vključno s težo, ki znaša približno 264 kg s polnim rezervoarjem. Predvidena cena bo okoli 15.500 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija