Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

24 ur Le Mansa avgusta in z gledalci

Odločitev
24 ur Le Mansa avgusta in z gledalci
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.03.2021 00:02

Organizatorji 24 ur Le Mansa so se odločili za preložitev dirke. Namesto junija se bo odvijala avgusta, kar naj bi omogočilo udeležbo gledalcev.

Urša Prosenjak

Dirka 24 ur Le Mansa je bila prvotno načrtovana za 12. in 13. junij, vendar je organizator Automobile Club de l’Ouest  (ACO) v četrtek sporočil, da jo bodo priredili 21. in 22. avgusta. Za premik so se odločili že zgodaj, da bodo ekipe in udeleženci imeli dovolj časa za pripravo.

Že v lanskem letu so tradicionalni junijski termin zamenjali z jesenskim, vendar je dirka na koncu kljub temu potekala brez navijačev. Letos se želijo izogniti ponovitvi tega scenarija.

»Izvedba 24 ur Le Mansa za zaprtimi vrati že drugo leto zapored bi bila nepredstavljiva,« je dejal predsednik ACO Pierre Fillon. »To želimo preprečiti na vsak način. Trudimo se, da bomo organizirali varen dogodek z vsemi previdnostnimi ukrepi.«

Letošnja dirka bo že 89. po vrsti, prinaša pa premierni nastop novega razreda hiperšportnikov. V težko pričakovani kategoriji se bodo pomerili Toyota, Peugeot, Scuderia Glickenhuas in ByKolles. Ferrari naj bi se pridružil leta 2023.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija