Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Kdor bi želel izstopati, je ta BMW prava izbira

Električni BMW CE 04
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.07.2021 00:30

Bavarci so po velikanskih ledvičkah na seriji 4 zdaj poskrbeli za nov oblikovni šok. Čez nekaj mesecev v prodajo pošljejo električni skuter, katerega oblika je zares nenavadno drzna.

Peter Pirkovič BMW

Elektrika počasi in vztrajno prihaja tudi v svet motociklizma. Kako velik vpliv bo imela v tem segmentu prevoznik sredstev, je ta trenutek zelo težko napovedati. Bavarci so zdaj predstavili že svoj drugi in nekoliko bolj resen električni dvokolesno gnani produkt. Po modelu C Evolution bodo zdaj del svojih kupcev nagovarjali s povsem novim modelom CE 04. Gre mestni skuter z zelo moderno-drznimi oblikovnimi linijami, ki ima na spodnjem delu nameščen paket 8,5 kWh litij-ionskih baterij, te pa bodo napajale vodno hlajen električni motor, katerega najvišja moč znaša 31 kW (42 KM). Baterije bodo v optimalnih razmerah omogočale doseg zgolj do 130 kilometrov, a so za doplačilo poskrbeli, da bo polnjenje razmeroma hitro. Z 6,9 kilovatnim polnilnikom (serijsko je vgrajen 2,3 kW) bo polnjenje do 80 odstotkov trajalo 65 minut. Najvišja hitrost je omejena na 130 km/h.

Najnovejši BMW CE 04 bo serijsko opremljen s prilagodljivimi LED žarometi in 10,25-palčnim TFT zaslonom, kjer bodo vozniku na voljo vse potovalne informacije, dodatno pa bo ta opremljen tudi s sistemom E-Call (v primeru padca, motocikel samodejno sproži klic na pomoč – 112). Bavarci so pri snovanju skuterja ustvarili še poseben prostor za čelado in polnilne kable ter prilagodljiv sedež za voznika in sovoznika, obenem pa tega novinca niso pozabili opremiti tudi s številnimi varnostnimi asistencami (nekatere od teh so na seznamu za doplačilo).

Kaj pa cena? Osnova zanj se začne pri 11.900€, dodatno pa je možno kupiti še stranske torbe, centralni kovček, poseben set nalepk, zaščitno steklo za TFT zaslon ali za večje zaščitno prekrivalo. Prvi primerki v Slovenijo pripeljejo v še pred koncem poletja. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija