Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Brutalno hiter potovalnik

Ducati Multistrada V4 Pikes Peak
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.11.2021 00:59

Italijani so pričakovano pred nekaj dnevi predstavili novo nadaljevanje Multistrade z oznako V4. To je izpiljena verzija Pikes Peak za tiste, ki si upajo veliko več in ki imajo dovolj debelo denarnico.

Peter Pirkovič Ducati

Osnova za Pikes Peak verzijo je bila običajna Multistrada V4, ki sem jo preskušal letos poleti. Že takrat mi je motocikel deloval precej brutalen. A nova dirkaška verzija gre še stopnico višje. Za pogon skrbi V4 Granturismo, ki razvija 125 kilovatov (170 KM) pri 10.500 vrt./min in največji navor 125 Nm pri 8.750 vrt/min. Omeniti velja, da štirivaljnik tehta 66,7 kg, voznik pa ima na voljo posebno Race mapo, kjer se občutno spremeni režim delovanja motorja. Poleg začinjenega estetskega videza, so Italijani spredaj nataknili manjše 17-palčno kolo, Marchesininijeva kovana platišča, ki zagotavljajo štiri kilograme prihranka na teži, medtem ko so stik z asfaltom zaupali dirkaško naravnanimi Pirelli Diablo Rosso gumami. Za učinkovito zaviranje so vgradili še izboljšane Brembove zavore z večjimi zavornimi koluti, izpostaviti pa velja Öhlinsonovo vzmetenje Smart EC 2.0 in enojno nihajno roko.

Multistrada V4 Pikes Peak je od Multistrade V4 S podedovala celoten paket asistenc, ki med drugim vključuje radarsko kamero spredaj in zadaj, za potrebe delovanja aktivnega tempomata in sistema, ki opozarja za vozilo v mrtvem kotu. Kaj pa cene? Iz podjetja AS Domžale sporočajo, da bodo prvi primerki v Slovenijo prišli predvidoma že v januarju, cena zanj pa je postavljena na 29.990 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija