Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Kaotično glavno dirko dobil Pourchaire

F2 - VN Bahrajna - Glavna dirka
Kaotično glavno dirko dobil Pourchaire
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.03.2022 15:18

Član Sauberjeve akademije, Theo Pourchaire, je na kaotični glavni dirki v Bahrajnu izvlekel živo glavo in osvojil tretjo zmago.

Artur Švarc

Dirkač ART je zmagal pred Lawsonom in Vipsom na tretji stopnički. S prvega štartnega mesta je štartal Jack Doohan in zaspal, tako da sta ga prehitela Vips in Boschung, Pourchaire pa je prav tako z drugega mesta padel na četrto. Po samo dveh krogih je Mercedesov mladič Frederik Vesti obrnil svoj dirkalnik v prvem ovinku in obstal sredi steze in na stezo je zapeljal varnostni avto.

 

Po umiku varnostnega avtomobila je Vips zaskočil spečega Boschunga, ki ga je prehitel tudi Doohan, ki mu je sledil tudi Pourchaire. Vipsove možnosti za zmago so se končale s pokvarjenim postankom v boksih in Red Bullov podmladek je padel globoko po lestvici navzdol, Doohan pa je prav tako po kontaktu s Pourchaireom zdrsnil nazaj.

Potem sta se v prvem ovinku zapletla še včerajšnji zmagovalec Verschoor in Enzo Fittipaldi in na stezo je še enkrat prišel varnostni avto, v boksih pa se je začela drama, ko so se po boksih kotalile gume. Najprej je Premin Dennis Hauger speljal brez privite sprednje leve gume, ki se je odkotalila po ulici boksov, dobesedno kopiral pa ga je Tridentov dirkač Calan Williams.

Po ponovnem štartu je Pourchaire uspel zadržati napade Lawsona in Vipsa.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija