Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Premeteni Vietti do zmage

Moto2 Katalonija - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.06.2022 13:22

Vietti izkoristil majhno napako Caneta in slavil tretjič letos

Matic Kovačič

Zmagovalec 22 krogov dolge dirke razreda Moto2 v Barceloni je potem, ko je v zadnjem krogu uspel prevzeti vodstvo, postal dirkač ekipe Mooney VR46 Celestino Vietti, medtem ko se je moral dirkač ekipe Pons HP40 Aron Canet zadovoljiti s drugim mestom, dirkača pa je na koncu ločila manj kot desetinka sekunde. Na tretje mesto se je v zadnjem krogu uspel prebiti dirkač ekipe Red Bull Ajo Augusto Fernandez.

Dirkač ekipe Aspar Jake Dixon se je tako moral sprijazniti s končnim četrtim mestom, na petem je dirko zaključil izkušeni Nemec Marcel Schrotter, ki je kot edini tvegal z uporabo trde zadnje pnevmatike, šesterico pa je tokrat zaključil Fernandezov moštveni kolega Pedro Acosta.

Tik za prvo šesterico je dirko po težavah s pnevmatikami zaključil japonski dirkač Ai Ogura, na osmem mestu je nov odličen rezultat za ekipo Speed UP vpisal španski dirkač Alonso Lopez, deveti je bil njegov rojak in novinec v razredu Manuel Gonzalez, deseterico pa je tokrat zaključil italijanski dirkač Tony Arbolino.

Med dobitnike točk so se uvrstili še Arbolinov rojak Lorenzo Dalla Porta na enajstem mestu, Tajec Somkiat Chantra na dvanajstem mestu, Nizozemec Bo Bendnseyder na trinajstem mestu ter španska dirkača Jorge Navarro in Fermin Aldeguer na štirinajstem in petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija