Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Ferrariji pri naših sosedih

Ferrari Challenge
Ferrariji pri naših sosedih
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.05.2023 10:53

Na Red Bull Ringu so gostili tretjo dirko sezone Ferrari Challenge Trofeo Pirelli Europe.

Andrej Vrh Andrej Vrh

V Ferrarijevem tovarniškem pokalu, ki poteka že 31. sezono, letos vozijo z dirkalniki 488 Challenge Evo. Sezona je sestavljena iz šestih dirkaških vikendov. Na koncu sledi še sedmi vikend kot zaključek oziroma tradicionalni Ferrari Finali Mondiali. Tekmovanje je razdeljeno na dva glavna razreda. Trofeo Pirelli je namenjen profesionalnim voznikom, Coppa Shell pa je bolj gosposko naravnana. V obeh razredih vozijo skupaj moški in ženske. Dirkaški vikend se začne v petek s treningi. V soboto in nedeljo pa je program enak - dopoldne so kvalifikacije, popoldne pa 30-minutna dirka. Zmagovalec obeh dirk v Trofeo Pirelli je bil italijan Eliseo Donno, drugi je bil madžar Bence Valint, tretje in četrto mesto pa sta vsak po enkrat osvojila Britanec Thomas Fleming in Nemec Adrian Sutil, nekdanji F1 dirkač. Zmagovalec obeh dirk v Coppa Shell je bil avstrijec Ernst Kirchmayr. Prvenstvo se nadaljuje junija. V čast ferrarijevega povratka na 24h Le Mansa bo dirkaški vikend potekal, kot del spremljevalnega programa legendarne 24 urne-dirke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
odbiti_val22.05.2023 12:35
Čestitke za odličen članek in obilico fotografij!
Dež22.05.2023 15:25
Pred leti je v tem pokalu nastopala tudi Nina Jerančič. Na zadnji dirki ITA prvenstva, 28.10. 2007, v Mugellu, je zmagala na drugi dirki (3. mesto na prvi) in skupno osvojila 2. mesto v prvenstvu.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija