Solze sreče ob zgodovinski zmagi

Antonio Giovinazzi
Solze sreče ob zgodovinski zmagi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.06.2023 22:39

Antonio Giovinazzi v svoji karieri v Formuli 1 nikoli ni dosegel svojih pričakovanj. Sanje pa so se mu zdaj uresničile v Le Mansu, ko je priboril Ferrariju mesto v zgodovini.

Urša Prosenjak HB Press

Ne glede na to, kam se bo njegova kariera obrnila zdaj, Giovinazzi je za vedno zapisan v zgodovino: postal je zmagovalec dirke 24 ur Le Mansa v Ferrariju, kar je za kateregakoli Italijana nepredstavljiva čast.

»Le nekaj dirk je, ki jih dirkač vse od otroštva vedno spremlja. Zame so bile to Le Mans, Indianapolis in Formula 1 v Monzi, zato je bila zmaga na eni od teh moje sanje. Danes so se mi sanje uresničile,« je povedal po zmagi.

V Formuli 1 je bil zanj dosežek že, če se je uvrstil v območje točk. Tudi sezona v Formuli E, kamor je odšel po F1, se je izkazala za polomijo. Le Mans je bil zato priložnost, da ponovno oživi svojo kariero, prav tako pa je bila to zanj priložnost za zmago z vidnejšo ekipo.

»Na stopničkah nisem bil vse od leta 2016 v GP2. Zato mi zmaga v Le Mansu pomeni toliko več. Priznam, da sem jokal, saj sem moral v življenju toliko žrtvovati. Po mnogih letih razočaranj sem še vedno zaupal v svoj talent. Kar je Ferrariju uspelo danes... Lani julija smo imeli ta avto prvič na stezi, zdaj pa smo z njim zmagali v Le Mansu. Kot ekipa moramo biti ponosni,« je dodal Giovinazzi.

Ferrari je zmagal natanko 100 let po prvi dirki 24 ur Le Mansa, potem ko je bil pol stoletja odsoten. »Zmaga v Le Mansu je vedno nekaj posebnega, toda zmaga s Ferrarijem v glavni kategoriji je še bolj posebna. Res sem ponosen, da sem tu in da z vami govorim kot zmagovalec Le Mansa.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija