Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Zaskrbljujoči robniki

Pirelli
Zaskrbljujoči robniki
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.12.2021 00:39

Prenovljena steza dirkališča Yas Marina v Abu Dabiju je zaskrbljujoča, menijo pri Pirelliju. Steza je hitrejša, precej pa je tudi točk, kjer je tveganje za poškodbe gum večje.

Urša Prosenjak

»Prvi trening je bil namenjen seznanjanju z novo stezo in z novim asfaltom,« pojasnjuje Mario Isola, ki je opazil, da je večina dirkačev raziskovala stezo z mehkimi gumami. »V drugem treningu so bili pogoji bolj reprezentativni in so se lahko ekipe osredotočile na simulacijo dirke in kvalifikacij.«

Vodja Pirellija opaža, da je steza letos bistveno hitrejša, kar za gume pomeni več prenosa energije. »Zlasti zaskrbljujoči so robniki, še posebej ob koncu petega in devetega ovinka, saj so precej visoki in ostri. Na to smo že opozorili FIA, saj ne želimo kasneje med dirko naleteti na nepričakovane težave.« Robniki so povzročili predrtja gum v Katarju, zato je skrb prvega moža Pirellija upravičena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija