Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Mladi dirkač se je opravičil zaradi pozdrava

Odziv
Mladi dirkač se je opravičil zaradi pozdrava
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.04.2022 20:36

Artem Severjukin je pojasnil svojo neprimerno gesto na stopničkah za zmagovalce.

Urša Prosenjak

15-letni zmagovalec dirke evropskega karting prvenstva v kategoriji od 11 do 15 let se je zaradi domnevno nacističnega pozdrava znašel v preiskavi FIA. Na zmagovalnih stopničkah se je udaril po prsih, nato pa iztegnil roko predse, v čemer so mnogi videli podobnost s pozdravom v nacistični Nemčiji.

Ruski dirkač, ki tekmuje pod italijansko zastavo, se je zaradi kretnje opravičil in pojasnil, da je bila napačno razumljena: »Na stopničkah sem napravil kretnjo, ki so jo nekateri razumeli kot nacistični pozdrav. To ni res, nikoli nisem podpiral nacizma, to je najhujši zločin proti človeštvu. Toda tekmujem z italijansko licenco in fantje so mi pokazali, da je v Italiji običaj, da se v primeru zmage udarijo po prsih. Želel sem le napraviti to kretnjo in ne znam pojasniti, kako je prišlo do tega. Vem, da sem bedak in pripravljen sem sprejeti kazen. Žal mi je.«

Vse kaže, da ga je kazen že doletela. Ekipa naj bi prekinila pogodbo z njim zaradi »nesprejemljive kršitve etičnega in moralnega kodeksa športa,« kot so pojasnili.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija