Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Ericsson je popil mleko

Indy 500
Ericsson je popil mleko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2022 22:02

106. izvedba legendarnega ovala je pripadla nekdanjemu dirkaču F1, Švedu Marcusu Ericssonu.

Artur Švarc

Ericsson je vodil zadnjih 11 krogov, a je bila dirka pet krogov prekinjena z rdečo zastavo zaradi nesreče Johnsona (Chip Ganassi Racing). Po ponovnem startu sta ostala le dva kroga, kjer je Šved odbil napade McLarnovega OWarda, ki sta ga spremljala še Rosenqvist in Kanaan.

 

Ericsson je zmagal s prednostjo 1,7829 sekunde pred OWardom, Kanaanom, Rosenqvistom in Rossijem. To je bila prva zmaga po 10 letih za ekipo Chip Ganassi Racing. Scott Dixon še četrtič zapored ni uspel zmagati z najboljšega štartnega položaja, potem ko je dirko vodil 95 od 200 krogov. Dixon se je izločil sam, potem ko je prehitro zapeljal v bokse in moral potem še enkrat s kazensko vožnjo skozi bokse.

Dixon je tudi v 133. krogu postal dirkač z največ krogi v vodstvu na Indy 500, s 645 krogi je prehitel legendarnega Ala Unserja.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija