Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Bagnaia z zmago slavi naslov prvaka

VN Valencie - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.11.2023 17:54

Bitko za naslov odločila velika napaka in odstop Jorgeja Martina v petem krogu dirke.

Matic Kovačič

Zmagovalec zadnje, 27 krogov dolge dirke letošnje sezone je postal Ducatijev tovarniški dirkač Francesco Bagnaia, ki je preizkušnjo tudi začel iz najboljšega položaja, hkrati pa na najboljši možen način proslavil drugi zaporedni naslov svetovnega prvaka ter postal prvi dirkač po letu 1998, ki je ubranil naslov, potem ko je dirkal s številko 1. Na drugem mestu je svojo zadnjo dirko za ekipo Pramac Ducati pred selitvijo v ekipo LCR Honde, na tretjem mestu pa je dirko po nekaj napakah tokrat zaključil tovarniški dirkač ekipe KTM Brad Binder.

Fabio Di Giannantonio je skozi cilj sicer pridirkal na drugem mestu, a se je na koncu od ekipe Gresini zaradi dirkanja s prenizkim pritiskom sprednje pnevmatike in posledično kazni 3 dodatnih sekund poslovil s četrtim mestom. Raul Fernandez je sezono z Aprilio ekipe RNF sklenil s svojo najboljšo uvrstitvijo v karieri dirkača razreda MotoGP na petem mestu, medtem ko je Alex Marquez prvo sezono v ekipi Gresini sklenil s šestim mestom na današnji dirki.

Hkrati je za seboj uspel zadržati Franca Morbidellija, ki se je od tovarniške ekipe Yamahe poslovil s sedmim mestom, do šestega Marqueza pa ga je ločilo le 28 tisočink sekunde. Aleix Espargaro je bil kot hitrejši od tovarniških dirkačev Aprilie na koncu osmi, Luca Marini pa se je od ekipe Mooney VR46 pred selitvijo v tovarniško ekipo Honde poslovil s končnim devetim mestom. Prvo deseterico je tokrat zaključil drugi Apriliin tovarniški dirkač Maverick Vinales, potem ko se mu ni izšlo tveganje z uporabo mehke zadnje pnevmatike.

Fabio Quartararo je preizkušnjo, na kateri je dirkal z visoko vročino, zaključil na končnem enajstem mestu, dvanajsto mesto je kot edini Hondin dirkač, ki je prišel do cilja, na svoj račun vpisal japonski dirkač Fabio Quartararo. Apriliin testni dirkač Lorenzo Savadori, ki je v ekipi RNF zamenjal poškodovanega Miguela Oliveiro je skozi cilj pridirkal na trinajstem mestu, s štirinajstim mestom in dvema osvojenima točkama pa se je od razreda MotoGP poslovil domačin Pol Espargaro iz ekipe Tech3 GasGas.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija