Brad Pitt snema serijo o najnevarnejši dirki na svetu

Film in televizija
Brad Pitt snema serijo o najnevarnejši dirki na svetu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.05.2024 11:10

Brad Pitt še vedno intenzivno dela na novem filmu o Formuli 1, pri katerem sodeluje Lewis Hamilton, obenem pa že pripravlja nov projekt.

Urša Prosenjak

Skupaj s še več uveljavljenimi hollywoodskimi imeni, med katerimi je na primer Channing Tatum, pripravlja Pitt novo dokumentarno serijo in film o dirki Isle of Man TT. Produkcija serije z naslovom The Greatest Race on Earth se bo začela ta teden, sovpada pa z letošnjim dogodkom Isle of Man TT, ki bo potekal med 1. in 8. junijem. Kasneje letos se bodo lotili še filma, za katerega pa trenutno pišejo scenarij.

Legendarna motociklistična dirka na Isle of Man spada med najznamenitejše, pa tudi med najnevarnejše na svetu. Odvija se na majhnem otočku v irskem morju, njena zgodovina pa sega v začetek 20. stoletja, ko so v Angliji prepovedali cestne dirke in so se ljubitelji hitrosti zatekli na Isle of Man.

Krog dirke obsega okoli 60 kilometrov po podeželskih poteh in mestnih ulicah po vsem otoku, motocikli pa dosežejo hitrost do 320 km/h. Od prve dirke leta 1907 je med dirko ali treningom za dogodek življenje izgubilo več kot 250 ljudi. Za najbolj smrtonosno izvedbo velja dirka iz leta 2022, ko je skupno umrlo šest udeležencev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
david11230.05.2024 22:25
Zanimivo je da pustijo ljudi umirat na tej dirki…vse se vrti okoli denarja
Neobremenjen31.05.2024 09:43
david112, tam dirkajo ljudje, ki niso najbolj diht v glavi in če te dirke ne bi imeli, bi pač dirkali kje drugje, med običajnim prometom. Če pogledamo iz te perspektive, je pa ja bolje, da se ubijejo sami, kot da ubijejo še koga zraven.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija