Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Honda GoldWing 2017

Predpredpredpremiera
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.10.2015 22:00

Pripravlja se revolucija. Honda GoldWing bo povsem nova z letnikom 2017. Med novostmi tudi DCT menjalnik in novo prednje vzmetenje.

Artur Švarc

Informacije so kar Hondine. Zaprosili so namreč za patent za rešitev prednjega vzmetenja s samo enim kombiniranim blažilnikom in vzmetjo. Preko ročičja, ki tvori paralelogram se prenašajo sile pri blaženju, sam blažilnik pa je rigiden pri vrtenju krmila. Na sliki je sistem sumljivo podoben BMW-jevemu Duoleverju iz K 1600. Gre za prve skice novega vzmetenja, ki bo vgrajen v popolnoma novo Hondo GoldWing. Prihaja z modelnim letom 2017, torej jo bomo prvič videli šele čez eno leto.

Tehnično si je nadejati tudi prirejenemu DCT menjalniku (z dvojno sklopko), elektronskemu nadzoru vzmetenja in vetrobrana. Kljub vsemu najverjetneje tudi temeljiti prenovi bokserskega šestvaljnika. DCT menjalnik bo imel seveda tudi samodejni način delovanja in vzvratno prestavo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija