Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Triumph Thruxton in Thruxton R 2016

Premiera
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.10.2015 21:23

Triumphova Thruxtona z 1,2-litrskim dvovaljnikom.

Artur Švarc

Triumph Thruxton je model serije Bonneville, torej klasičen nagec z vrstnim dvovalnikom, ki spominja na leta lsave britanskih motociklov. Z novim agregatom z 1,2-litrsko zalogo prostornine ima za kar 62% več navora (112 Nm pri 4.950 /min.). Med drobovjem agregata najdem tako precej lažjo glavno gred, višjo kompresijo, nov in boljši airbox s filtrom zraka. Obenem se Thruxton pohvali še z izboljšanima loputama za plin, ki sta obenem eden izmed klasičnih in novih sestavnih delov naenkrat. Ni namreč mogoče takoj spoznati kako je dejansko izdelan Triumph. Novotarije so skrita v ohišjih, ki spominjajo na prastare motocikle.

Spremenili so tudi okvir, obenem pa namestili 17-palčno pnevmatiko spredaj. Zavore so Brembove, vilice Showine in zadnje stereo vzmetenje Ohlinsovo (Thruxton R). Obenem je tu tudi sodoben ABS zavorni sistem, način Ride-by- wire brez pletenice za plin, trije načini vožnje (dež, česta in športno). Seveda se Thruxton R od civilnega brata razlikuje še po vrsti podrobnosti. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija