Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Prenovljena FJR 1300 2016

Yamaha FJR 1300
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.11.2015 23:07

Yamaha je končno prenehala zagotavljati, da 1,3-litrski štirivaljnik ne potrebuje šeste prestave.

Artur Švarc

Poleg povsem novega šeststopenjskega menjalnika so novosti še pri sklopki, žarometih, instrumentih in barvah. Nov šeststopenjski menjalnik ima celo sklopko, ki je 400 g lažja od stare, premore pa podobno Yamahino tehnologijo načrtno omejenega zdrsa pri pretikanju navzdol, kot jo ima hišna športnica YZF-R1.

LED žarometa sta izvedena v 6 LED tehniki, kar omogoča tudi adaptivno osvetlitev cestišča z lučmi za ovinek vred. LED tehnika je uporabljena tudi na zadku. LED luči bodo navoljo le pri premium izvedenkah FJR 1300 AE in AS, enkrat z YCC-S menjalnikom, ki pretika sam, drugič v elektronsko nastavljivim vzmetenjem. 

Seveda ne smemo prezreti novih zavor. V primerjavi s starimi obljubljajo za kar 50% večjo zavorno moč in boljši ABS nadzor. Novi so instrumenti in srebrna barva. Po želji bodo pri Yamahi z novo FJR 1300 prodajali tudi predinštalacijo za Dainesejev D-Air Street.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija