Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Tori spet na cestah

Novosti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.06.2016 08:16

Slovenski mopedi Tori se po desetletje dolgem premoru spet vračajo na ceste. Od leta 1984, ko so izdelali prvega, do leta 2005, ko so s proizvodnjo prenehali, so na trgih nekdanje Jugoslavije, Evropske unije in ZDA prodali preko 35 tisoč primerkov. Zdaj jih je avtohiša Črešnik iz Medvod spet obudila v življenje.

Artur Švarc

Nove torije odlikuje robustnost, zanesljivost ter preprostost uporabe in vzdrževanja. So popolnoma kovinski in po želji kupca lahko opremljeni tudi s kolutnimi zavorami. Avtohiša Črešnik trenutno prodaja tri modele: električnega Ampera ter bencinska Master X in Master P. Električni Amper je zložljiv, dobite ga v izvedbi za hitrost do 25 ali do 45 km/h, z enim polnjenjem pa lahko prevozi okrog 80 kilometrov. Bencinska mopeda sta robustna in prilagojena zahtevnim kupcem, kot so poštne službe, raznašalci časopisov ali restavracije, ki dostavljajo hrano na dom. Tudi ta dva lahko kupite v izvedenkah do 25 ali do 45 km/h.

Zadnji stari Torijev model Super Tom je izdeloval koprski Tomos, a so njegovo proizvodnjo leta 2005 ustavili. Avtohiša Črešnik je odkupila licenco in začela sodelovanje z »očetom« Torijev, Tonijem Rifljem. Njihova želja je bila obuditi nekoč zelo priljubljeno znamko mopedov. Zdaj jih sestavljajo v Medvodah, kjer si jih v salonu lahko tudi ogledate. Nekaj fotografij s predstavitve, na kateri je mopede pomagal odkriti motokrosist Klemen Gerčar, si lahko pogledate v spodnji galeriji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija