Gajser v Nemčiji enajsti

MXGP Nemčija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.05.2017 18:16

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na preizkušnji za svetovno prvenstvo v Nemčiji končal na skupno 11. mestu.

Artur Švarc

Svetovni prvak je bil 12. v prvi vožnji in deseti v drugi. Zmagovalec dirke v Teutschenthalu je bil vodilni v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli.

Gajser je danes nastopil precej potolčen po številnih padcih v zadnjih dneh in tednih, zadnjega je doživel na sobotnih kvalifikacijah v Nemčiji, tako da je šele danes zjutraj dobil zdravniško dovoljenje za nastop. Ker je kvalifikacije končal v ozadju, se je moral prebijati s slabšega startnega izhodišča, nazadnje je prišel do 12. mesta.

Podobno je bilo v drugi vožnji, ko je vozil na robu deseterice, na koncu pa je deseto mesto v tej vožnji zadostovalo za skupno 11. ter za 20 točk v SP.

V vrhu se je skupne zmage razveselil Cairoli, drugi v prvi vožnji in prvi v drugi, ki je tako dobil 47 točk; drugi je bil z enakim izkupičkom Nizozemec Jeffrey Herlings, zmagovalec prve vožnje, tretji pa Francoz Gautier Paulin z dvema tretjima mestoma in s 40 točkami.

V Nemčiji je bil še en slovenski predstavnik Jernej Irt, ki pa je v prvi vožnji odstopil, v drugi pa zaradi posledic padca in poškodbe ni tekmoval.

Skupno v SP ima Cairoli po današnji preizkušnji 305 točk, Gajser na drugem mestu pa 261. Paulin se mu je močno približal, saj zaostaja le še točko.

Svetovno prvenstvo se bo v francoskem Erneeju nadaljevalo že čez teden dni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija