Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Postali smo Darth Vader

Zak Brown
Postali smo Darth Vader
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.02.2021 11:44

McLaren je prehodil dolgo pot do vrha F1, a ko ga je pred leti prevzel Zak Brown, je ekipa visela na robu prepada.

Artur Švarc

Konec 2014 je Ron Dennis povedal, da ekipa ne bo nikoli postala prvak z Mercedesom, zato se je naslonil s Hondo. Imeli so vrhunskega dirkača v Fernandu Alonso, a rezultati so bili porazni in sponzorji so obračali hrbet eden za drugim.

 

»Ekipi sem se pridružil med padanjem,« je povedal Brown, ki je ekipo prevzel konec 2016.

»Kjer so bili prej veliki sponzorji Vodafone, Johnny Walker in GSK, je zdaj zijal prazen prostor. Menim, da ni mogoče pokazati s prstom na posameznika.«

A upravni odbor je bil drugačnega mnenja in je čez noč odslovil Dennisa, ki pa se ni dal odgnati kar tako. Slavo razpoloženje je preplavilo ekipo.

»Bilo je kot v Vojni zvezd, postali smo Darth Vader, morali pa bi biti kot Luke Skywalker.«

Nekaj let pozneje ima Zak Brown reči trdno v rokah. Avto je spet polepljen s sponzorji in ekipo tudi dobro vodita James Kay in Andreas Seidl.

»Zdaj se počasi kaže, da se bodo stvari uredile. Imamo vse, kar potrebujemo, naj gre za dirkače, šefa ekipe, tehničnega šefa, motorje, investitorje ali druge vire.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija