Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Countach po 50 letih kot nova ideja

Ideje
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.07.2021 12:00

Lamborghini letos praznuje 50-letnico legendarnega modela, ARC Design pa si je zamislil, kakšna bi bila ta avtomobilska ikona danes.

Artur Švarc

Coutacha je pred 50 leti zrisal sloviti Bertonejev Marcello Grandini in to v času, ko so klinaste oblike zaznamovale vse napredne športnike. Čeprav je imel sprva balonaste gume in je bil videti precej nerodno, je v letih, ki so sledila, dobil kultni status. Pri ARC Designu so 50-letnico obeležili na svoj način z renderji 50 let pozneje, ki ima precej bolj čiste, a še vedno zelo prepoznavne linije.

Tehnično bi v takem avtu rohnel hišni 6,5-litrski V12, v več zrisanih različicah pa lahko najdemo elemente iz celotnega obdobja, ki je trajalo od 1974 do 1990, od aktivnih vstopnikov za zrak do prav tako aktivnega zadnjega krilca. Countach 50 ima celo tretjo zavorno luč v zadnji šipi, ARC Design pa je zasnoval celo notranjost, ki se močno naslanja na Aventadorjevo.

Ljubitelji superšportnikov lahko le upamo, da v Sant'Agati razmišljajo tudi v tej smeri, čeprav so z V12 menda dokončo opravili in prehajajo na hibridne pogone. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija