Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nora reinkarnacija Renaulta 5 Turbo

LA Renault 5 Turbo 3
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.07.2021 12:17

Legende Automobiles je novo ime v svetu restomoda – prvi projekt je klasika iz 80-ih, Renault 5 Turbo.

Artur Švarc

Njihov Turbo 3 je sodobna interpretacija trivratnega orignala, celotna zunanjost pa je narejena na novo in v glavnem iz karbona in ustrezno razširjena za velika 16- in 17-palčna kolesa.

 

Luči so dobile sodobno LED zamenjavo, ki še vedno dobro posnema originalno podobo, na zadku najdemo velik spojler v rdeči barvi, ki se vleče vse do sprednjih ogledal, ki so prav tako rdeče barve, enako tudi srednji del koles.

Na spodnjem delu zadka je mogočen difuzor z dvema oglatima izpušnima cevema, celotno podvozje pa je narejeno povsem na novo po sodobnih standardih.

Notranjost je ohranjena v originalni podobi, a z digitalnimi merilniki. Svetlo rdeča kraljuje tudi na ročajih vrat, okoli zračnikov in na samih školjkastih sedežih. Avto je dobil dvopodročno klimo, za sedežema pa je varnostna kletka, pod njo pa turbo štirivaljnik s 400 konji, kar je precejšen prirastek v primerjavi z originalom. Moč na zadnja kolesa prenaša ali sekvenčni ali ročni menjalnik, odvisno od želje uporabnika.

Turbo 1 in Turbo 2 sta v šestih letih dočakala kakih 5000 primerkov, zato veliko strank, ki bi si želele predelati original, verjetno ne bodo našli.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija