Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Nevidna nevarnost elektrifikacije

Polnilnice
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.05.2022 20:53

Polnilne postaje za električne avtomobile so pogosto žrtve hekerskih vdorov.

Urša Prosenjak

V večini primerov gre le za potegavščine in provokacije, kot je na primer predvajanje pornografije ali aktivističnih sporočil na zaslonih. Grožnje z manipulacijo z električno energijo pa so precej resnejše.

Yoav Levy, izvršni direktor Upstream Security, izraelskega ponudnika platform za avtomobilsko kibernetsko varnost, poudarja, da so hekerski napadi na avtomatizirane polnilne postaje v porastu. Hekerji lahko enostavno zaslužijo z vdorom v polnilnco, bodisi tako, da uporabnike odklopijo od napajalnikov ali jih uporabljajo brezplačno. Težavo jim sicer predstavlja dejstvo, da so bremenitve računov preverljive z aplikacijami.

Levy meni, da se bodo hekerji v prihodnosti lotili podjetij, ki vodijo velike polnilne centre za električna vozila, blokirali polnilnice in zahtevali denar za njihovo odklepanje. Napadi pa se lahko izkažejo tudi za bolj uničujoče, ker se polnilnice lahko uporabljajo kot vstopna točka v omrežje.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija