Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Kdo je skril Sainzu krilce

VN Monaka
Kdo je skril Sainzu krilce
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.06.2023 12:32

Na dirki je Carlos Sainz v svoji neučakanosti pri šikani po tunelu nasadil Ocona in razbil levo stranico sprednjega krilca.

Artur Švarc & Milan Klemenc Milan Klemenc

Kos je potem visel s krilca in po stari navadi bi FIA zahtevala, da pride v bokse na menjavo krilca, če ne bi Španec zadeve, ki je visela le še na kablu, stresel na vzponu na poti od St. Devota. In tam je fotografiral Milan.

»Pripravljam se, da bom fotkal, Ocona in Sainza ter Hamiltona, ki je bil nedaleč za njima, ko je zažvenketalo po ograji. Po obrazu so mi prileteli drobni delci kevlarja, ki me na srečo niso poškodovali. Kaj pa je bilo to, si rečem in vidim, da na progi leži odpadli kos Sainzovega krilca«.

Kdo je skril Sainzu krilce

»Seveda so takoj sledile rumene zastave, varnostnik je skočil na progo, pobral krilce in vrgel proti meni, ki sem ga z veseljem pobral in spravil v nahrbtnik, kar bi bil lep spominek. Ampak, ker smo predstavniki sedme sile zavezani k temu, da iz dirkališč ne odnesemo ničesar, kar nam ne dovolijo, sem se po končani dirki napotil proti boksom, da bi vrnil del dirkalnika in vprašal šefe pri Ferrariju, če ga lahko morda le vzamem za trofejo.«

»V nadhodu srečam slabovoljnega Sainza kjer mu povem, da imam krilce njegovega dirkalnika, na kar mi Sainz odgovori »kar imej ga«. Ok, si mislim in nadaljujem pot proti boksom, kjer je stari znanec, šef Ferrarija, Fred Vasseur, ravno dajal intervju za SKY F1 in veselo zehal. Pomaham mu in z gesto pokažem, da imam nekaj zanj, on pa meni 'počakaj, da končam intervju in pridem'.«

Kdo je skril Sainzu krilce

Ko Fred zaključi intervju pristopi do mene in mu povem, da imam krilce Sainzovega dirkalnika.

»Ja kje pa ga imaš«, me vpraša Fred.

»V nahrbtniku, poglej!« in pokažem na nahrbtnik.

Vasseur z muko iz nahrbtnika izvleče odpadlo krilce Sanizovega dirkalnika. Jaz pa seveda zinem »ali ga lahko imam?«

Kdo je skril Sainzu krilce

Fred se samo nasmehne in reče »noup, ne bo šlo« ter pokaže na kable, ki visijo iz krilca. Takoj mi je bilo jasno, da reč ni le kos karbona in da je v njej nekaj, kar se tiče le Ferrarija. Šef Ferrarija mi pomaha in reče »pridi z mano«, zato jo ucvremo preko nadhoda do Ferrarijevega motorhomea. Tam mi reče »Prav si storil« in mi izroči Ferrarijevo kapo s podpisi Sainza in Leclerca.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RR_0102.06.2023 13:58
Pol ure pa svizec zavil cokolado
RR_0102.06.2023 13:58
Ure = je pa
aichi02.06.2023 18:35
Kaj svizec?
RR_0102.06.2023 22:18
Sem mislu, da gre za šalo, drugač pa fajn
hubertfast03.06.2023 09:41
Slike ne lažejo.
autogeek04.06.2023 09:00
Kar preveč pošten:) No, v resnici ravno prav, torej pošten. Bravo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija