Dirke
Pred dirko18.06.2024
Spet Evropa, sledita dva vikenda vročih dirk, v Španiji in ena pri naših sosedih, kjer bomo tudi mi v živo.
Nedelja - dirka09.06.2024
Na dirki za VN Kanade po zaslugi spremenljivega vremena ni manjkalo pestrega dogajanja. Zmage se je na koncu veselil Max Verstappen, ki je bil v ključnih trenutkih znova najbolj zbran. Drugo mesto je osvojil Lando Norris, tretji pa je bil zmagovalec včerajšnjih kvalifikacij George Russell. Pravi polom so tokrat doživeli pri Ferrariju.
Sobota - kvalifikacije08.06.2024
Na kvalifikacijah za VN Kanade si je 2. pole v karieri privozil George Russell. Do tisočinke sekunde enak čas je odpeljal Max Verstappen, ki pa je to storil kasneje, zaradi česar bo dirko začel za Russellom. Zgolj 2 stotinki je zaostal Lando Norris na 3. mestu, tik pred moštvenim tekmecem Oscarjem Piastrijem.
Sobota - 3. trening08.06.2024
Na tretjem prostem treningu za VN Kanade se je najbolje izkazal Lewis Hamilton, z več kot tremi desetinkami sekunde prednosti pred Maxom Verstappnom. Moštveni uspeh za Mercedes je s 3. mestom dopolnil George Russell.
Petek - 2. trening08.06.2024
Drugi prosti trening za VN Kanade so zaznamovale spremenljive vremenske razmere. Vrh razpredelnice je, tik preden se je ulilo, zasedel Fernando Alonso. Drugo mesto je osvojil George Russell, tretji pa je bil Lance Stroll. Maxa Verstappna je ustavila okvara povezana s pogonsko enoto.
Petek - 1. trening07.06.2024
Lando Norris je postavil najboljši čas na prvem kanadskem treningu, ki se je začel z nevihto in točo.
Pred dirko03.06.2024
No, pa je naše poletje zdaj tudi kanadsko - dež je napovedan za vse tri dni.
Pred dirko03.06.2024
Spet malo bolj pozna dirka ta vikend, po vsej verjetnosti še mokra.
Nedelja - dirka26.05.2024
Dirka za VN Monaka se je po uvodnem kaosu, ki je terjal 4 odstope, v nadaljevanju povsem umirila. Kar pa je bila odlična novica za Charlesa Leclerca, ki je uspel posledično včerajšnji pole rutinirano pretvoriti še v zmago. Kot drugi je ciljno črto prečkal Oscar Piastri, tretji pa je bil Carlos Sainz.
Sobota - kvalifikacije25.05.2024
Kvalifikacije za VN Monaka je že tretjič v zadnjih štirih letih dobil Charles Leclerc. Ferrarijevemu dirkaču se je z dobro desetinko sekunde zaostanka tokrat najbolj približal Oscar Piastri. Iz druge startne vrste pa bosta jutrišnjo dirko začela njuna moštvena tekmeca, Carlos Sainz in Lando Norris.
Sobota - 3. trening25.05.2024
Na tretjem prostem treningu za VN Monaka je bil najhitrejši Charles Leclerc. S skoraj dvema desetinkama sekunde prednosti pred Maxom Verstappnom. Lewis Hamilton je na tretjem mestu zaostal še dodatni dve desetinki.
Petek - 2. trening24.05.2024
Na drugem prostem treningu za VN Monaka se je Charles Leclerc nekajkrat komajda izognil bližnjemu srečanju z zaščitno ogrado. Kljub temu pa je bil Ferrarijev dirkač na koncu najhitrejši med vsemi. S slabima dvema desetinkama sekunde zaostanka se mu je najbolj približal Lewis Hamilton, tretje mesto pa je osvojil Fernando Alonso.
Petek - 1. trening24.05.2024
Na prvem treningu v Kneževini je bil najhitrejši Hamilton pred Piastrijem in Russellom, medtem ko Verstappen ni niti med deseterico.
Pred dirko24.05.2024
Mama, divjajo po ulicah!
Nedelja - dirka19.05.2024
Lando Norris je na dirki za VN Emilije Romanje dolgo lovil vodilnega Maxa Verstappna, ki pa je v zadnjih krogih vendarle uspel ohraniti mirno kri. Tretje mesto je za Ferrari osvojil Charles Leclerc, ki je s tem moštvu privozil prve stopničke v Imoli po letu 2006.
Sobota - kvalifikacije18.05.2024
Na kvalifikacijah za VN Emilije Romanje se je najboljšega startnega položaja veselil Max Verstappen, ki pa je imel na koncu precej sreče, da ga nista prehitela oba McLarna . Oscarja Piastrija je namreč od vrha ločilo samo 7 stotink sekunde, še dodatni dve stotinki pa je zaostal Lando Norris. Četrto mesto je osvojil Charles Leclerc.
Sobota - 3. trening18.05.2024
Tretji prosti trening za VN Emilije Romanje je nenadejano dobil Oscar Piastri. V veliki meri po zaslugi prekinitve, ki jo je 5 minut pred koncem povzročil Sergio Perez. Moštveni uspeh je sicer z drugim mestom dopolnil Lando Norris, tretji pa je bil Carlos Sainz.
Petek - 2. trening17.05.2024
Charles Leclerc je dobil tudi drugi prosti trening za VN Emilije Romanje, kjer sta bila Red Bulla daleč od vrha. Drugo mesto je z dvema desetinkama sekunde zaostanka osvojil Oscar Piastri. Za presenečenje dneva pa je s tretjim mestom poskrbel Juki Cunoda.
Petek - 1. trening17.05.2024
Charles Leclerc je dobil prvi prosti trening za VN Emilije Romanje, kjer se mu je uspel z desetinko sekunde zaostanka najbolj približati George Russell. Podoben zaostanek je imel tudi tretjeuvrščeni Carlos Sainz. Max Verstappen je bil po številnih napakah v 2. sektorju šele peti.
Pred dirko15.05.2024
Končno Evropa, končno beli dan, končno dirka v času nedeljskega kosila.
Nedelja - dirka05.05.2024
Na dirki za VN Miamije se je zmage prvič v karieri veselil Lando Norris, ki je imel pri tem tudi nekaj sreče z varnostnim avtomobilom. Max Verstappen se je moral tokrat zadovoljiti z 2. mestom, tretji pa je bil Charles Leclerc.
Sobota - kvalifikacije04.05.2024
Kvalifikacije za VN Miamija je dobil Max Verstappen, ki je s tem prišel že do 7. zaporednega najboljšega startnega položaja. Na jutrišnji dirki mu bo že tretjič letos družbo v prvi vrsti delal Charles Leclerc. Iz druge vrste bosta startala njuna moštvena tekmeca, Carlos Sainz in Sergio Perez.
Sobota - Sprint dirka04.05.2024
Sprint dirka je minila v prerivanju v prvem ovinku, rezultat dirke pa je praktično enak štartni vrsti.
Petek - sprint kvalifikacije03.05.2024
Sprint kvalifikacije za VN Miamija je dobil Max Verstappen, toda zgolj z desetinko sekunde prednosti pred Charlesom Leclercom. Red Bullov moštveni uspeh je s tretjim mestom dopolnil Sergio Perez. S 4. mestom je pozitivno presenetil Daniel Ricciardo, razočarala pa sta oba McLarna.
1 / 80
© Copyright 1999-2023 Avtomanija